Review plita Hotpoint TQG641HA si pret la eMAG

Ești în căutarea unei plite încorporabile marca Hotpoint ? Vrei să ai un plită simplă, cu un design ceva mai desebit ? Ei bine, dacă te numeri printre cei care caută o asemenea plită, vreau să te anunț că ai venit unde trebuie. Pentru tine, am ales să scriu acest review la plita hotpoint TQG641HA, care se regăsește în dorințele tale. Am ales acest model din următoarele motive: are o culoare ceva mai desebită, un design minimalist și o calitate superioară. Plita, o putem încadra în categoria produselor premium, marca Hotpoint. Însuși brandul, spune de la sine că, plita este de o calitate superioară și se poate considera drept un best-buy al momentului.

Este bună plita încorporabilă Hotpoint TQG641HA ?

După cum spuneam și mai sus, plita este de o calitate premium. Da, am văzut plita în magazin cât și încorporată în mobilă. Suprafața principală este acoperită cu o sticlă rezistentă, atent șlefuită pe margini, plană și transparentă. Grătarele sunt fabricate din fontă, cu un aspect slim, împărțite pe 3 zone, astfel încăt să ai o suprafață stabilă pentru orice tip de vas.

Butoanele sunt fabricare dintr-o combinație de plastic cu un aliaj ce le oferă o rezistență foarte bună la temperaturi ridicate. Poziționarea lor le oferă și un avantaj, în protecția lor față de arzătoarele ce le încojoară. Hotpoint a ales un mod mai deosebit pentru a poziționa arzătoarele pe plită, astfel încăt să poate fi utilizată de pe două fronturi; unul din stâng, unul din dreapta. Pentru a oferi un aspect și mai premium, butoanele pentru plita TQG641HA, sunt acoperite cu un strat ce imită inoxul, cu mici cercuri.

La fiecare arzător, Hotpoint a ales să adauge on inel  din fontă, pentru a da un aspect ”mai clasic” plitei și pentru a menține o temperatură specifică la partea inferioară, astfel încăt să nu se piardă din ea. O chestie destul de inteligentă, care cred că ar trebuii folosită și la alte modele de plite încorporabile. Acest inel, mai are roul de a fixa grătarele din fontă, fără care de ele, nu ar putea fi poziționate fix. Ca și stabilitate, grătarele sunt la fel de stabile ca și în cazul în care plita are o margine, sau locașe speciale pentru fixarea lor.

Dezavantajul pentru acest tip de inele în jurul arzătoarelor, este acela că, se poate aduna murdărie la partea lor inferioară, unde ulterior, va trebuii să insiști puțin mai mult, pentru a păstra zona curată.

Ce funcții speciale are plita Hotpoint 641HA?

Din câte am observat până acum, plita este de tip simplă, echipată doar cu funcțiile necesare pentru o funcționare corectă. Are un sistem de supape eletromagnetice de siguranță, care opresc gazul imediat, în cazul în care ai uitat unul din arzătoare pornite sau apare o problemă la instalația de gaz; de exemplu presiune scăzută. Un sistem foarte bun, util și fără de care o plită nu îți oferă siguranță deplină.

Mai amintim funcția aprindere electrică, care funcționează foarte bine, printr-o simplă apăsare de buton. Producătorul garantează cel puțin 3-4 ani de funcționare a acestui sistem și desigur o rezistență foarte bună în timp, la uzură, a butoanelor.

Disponibilitate și pret Hotpoint TQG641HA

Plita este disponibilă la două magazine online din țară: eMAG și Flanco. Pretul pentru acest model TQG641 este unul aproape ok, pentru majoritatea dintre noi. Ambele magazine au modelul direct pe stoc, ceea ce înseamncă că dacă comanzi acest model azi, o vei primi la tine acasă, cel mai tărziu, a doua zi. Stocurile sunt suficiente atât la eMAG cât și la Flanco.

Cel mai mic preț la Hotpoint TQG641HA este la eMAG. La Flanco, prețul este cu aproximativ 100 Lei scump. Momentan, plita se află la reducere la ambele magazine, ceea ce înseamnă că tot la eMAG, are cel mai mic preț. Mai jos ai o listă cu prețurile pentru acest model:

Păreri utilizatori pentru Hotpoint TQG 641

Din ceea ce am găsit pe internet, doar un singur cumpărător a scris părerea personală despre această plită Hotpoint, iar din ea reiese faptul că, poziționarea arzătoarelor este foarte proastă și că este aceeși treabă ca și o plită no-name. Eu contrazic acest utilizator, spunând că acest model are o sticlă de tip vitroceramică (asemănătoare), un design complet nou și poziționarea acestora poate fi uneori rea, dar dacă o folosești după puterea fiecărui arzător, raportat la puterea lui, nu cred că vei avea probleme.

Restul cumpărătorilor, nu au postat o părere despre ea, deoarece cred eu, că sunt foarte mulțumiți de ea. În general, un cumpărător nemulțumit postează un review negativ, pt că așa suntem noi învățați; vedem doar partea negativă și facem ceva pt ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *