Review plita Hotpoint FTHGL 641 D HA BK – oferta si pret la eMAG

Plitele Hotpoint au câștigat mult teren pe piața din România, datortiă numărului mare de modele disponibile la marile magazine online, precum și a faptului că sunt bine cotate, produse din materiale bune și au prețuri competitive. Pentru astăzi, am ales modelul Hotpoint FTHGL 641 D HA BK pe care am găsit-o instalată, la o cunoștință de familie. I-am făcut niște poze și am tras niște concluzii bune, după ce am povestit cu proprietarul, pe care dores să le împărtășesc și cu tine.

Plita Hotpoint 641 se încadrează în gama plitelor de tip Direct Flame, cu un preț ceva mai ridicat față de restul modelelor. Prețul se reflectă atât în calitatea în sine, cât și în sistemul acesta Direct flame, care economisește foarte mult gaz.

Ce înseamnă Direct Flame la o plită încorporabilă pe gaz ?

Față de modelele clasice de plite, modelul Hotpoint 641DHABK are acest sistem nou, numit Direct Flame. Acesta se diferențează prin faptul că flacăra ajunge la tigaie, prin intermediul a mai multor găruri mici, așezate centric, una față de celălalt. Datorită acestor gărui mici, flacăra iese perpedicular și ajunge direct la tigaie.

Ajungând direct la vas, vei avea posibilitatea de încălzi orice preparat, într-un timp mai scurt și mai ecnomic; ai consum redus de gaz și o eficiență maximă. Cu alte cuvinte, flacăra nu mai ”arde” pe margini, ci direct sub vas.

Din puncul meu de vedere, acest sistem este foarte utili și cred ar trebui implementat la mai multe plite clasice, pentru modul în care reduce consumul de gaz natural și crește viteza de încălzire. Mai pe întelesul tuturor, o flacără cu cât este concentrată pe o suprafață mai mare, cu atât se reduce timpul de încălzire.

Review Hotpoint FTHGL 641

Datorită prețului în care se încadrează acest model, plita Hotpoint are toate elementele necesare pentru a se numi o plită premium sau excelentă. Arzătoarele sunt așezate în formă de plus, asigurând 2 zone dedicate pentru butoane, generând astfel un design ceva mai deosebit.

Hotpoint a ales să folosească o sticlă neagră pentru zone centrală, despre care pot să vă spun că trebuie întreținută cu atenție și curățată după aproape fiecare utilizare (exceptând situațiile când nu se murdărește deloc). Sticla este atent rotunjită la colțuri și pe tot conturul ei, pentru a da stil și eleganță premium.

Butoanele sunt produse din plastic, acoperit cu un strat de vopsea argintiu, având un design minimalist, cu o înălțime mică. Sunt foarte ușor de folosit și dau senzația de bună calitate. Plita are sistem de aprindere electric, care din spusele cumprătorilor, funcționează foarte bine. Aprinderea se face la 2-3 secunde.

Grătarele sunt din fontă și sunt poziționate centric, față de fiecare arzător. Sunt destul de subțiri, dar acoperă o suprafață ceva mai mare, față de alte modele care au același sistem. Un punct pozitiv, zic eu, deoarece ai stabilitate bună pe fiecare arzător.

Arzătoarele sunt acoperite cu discut ce produce sistemul Direct Flame, pe care le poți îndepărta și întreține ușor. Mai amintim sistemul de siguranță electromagnetic, care este prezent deja pe toate modele de plite încorporabile 2016-2017.

Avantaje și dezavantaje plită Hotpoint FTHGL 641 D HA BK

Avantaje

  • soluția Direct Flame – economicitate, rapiditate
  • aspect premium/materiale de cea mai bună calitate
  • simplu de utilizat
  • rezistentă în timp
  • deseori o găsești la reducere
  • aprindere electrică integrată
  • grătare mari/din fontă

Dezavantaje

  • suprafața din sticlă necesită atenție sporită
  • preț nu tocmai pt orice buzunar
  • întreținere ceva mai delicată

Păreri utilizatori la plita FTHGL 641DHA

Adunânt toate părerile cumprătorilor, cu refeire la această plită încorporabilă pe gaz, cu sistem Direct Flame, am concluzionat o singură idee și anume: utilizatorii sunt mulțumiți de alegerea făcută. Ce înseamnă asta pentru tine ? Pentru tine și chiar pentru mine, să citesc aceste păreri despre un produs pe care doresc să îl cumpăr, m-ar determina să îl cumpăr cu încredere.

Ce rost mai are să adaugi alte comentarii aiurea, decât un simplu ”sunt  mulțumit de această plită Hotpoint”. Nici nu intă în discuție puncte negative pentru plită, deoarece la prețul ei, nu prea ai ce să adaugi la partea negativă.

Preț și ofertă la plita Hotpoint Hotpoint FTHGL 641 D HA BK

Momentan, plita se află la ofertă prin intermediul magazinului eMAG.  Aici are o reducere de 29%, din prețul practicat în general. Reducere este adevărată, iar pentru asta poți căuta modelul și la alte magazine sau mai simplu, le poți verifica prețul mai jos. Am făcut o listă cu magazinele care o au pe stoc și prețul lor, redus sau nu.

eMAG îți oferă posibilitatea de a cumăra acest model și în rate fixe, prin intermediul unor servicii bancare. Dacă opteză pentru rate, trebuie să știi că după ce ai completat actele necesare, vei avea plita în maxim 2-3 zile. Dacă nu îți place plita, o poți returna rapid, fără bătăi de cap. Livrarea este gratuită.

Oferta cu reducerea de 29% este limitată de timp. Asta înseamnă că dacă accesezi acum un link din acest articol, probabil vei avea posibilitatea să o mai prinzi la reducere !

Părerea mea despre acest model cu Direct Flame

Eu consider că acest sistem Direct flame este foarte foarte util. Dacă al fi pus în situația să aleg o plită nouă, pe gaz, marca Hotpoint și dacă aș dispune de banii necesari pentru ea, aș achiziționa acest model fără prea multe probleme. Din moment ce nu există review-uri negative pentru ea, nu văd care ar fi problema pentru a cumpăra acest model.

Țin să mai menționez, că există un model asemânător de plită Hotpoint cu aceasta, la care se spune că se defectează ceva garnituri de la butoane. Ei bine, la acest model 641DHA, nu apare această problemă, fiindcă Hotpoint a auzit de ea și a fixat-o cum trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *