Review Electrolux EFF90560OX – hota incorporabila silentioasa

Hotele încorporabile de tip șemineu sunt la mare căutare datorită designulul lor frumos și datorită puterii pe care o au. Mai bine zis, au o eficiență mai mai mare, față de modele mici, convenționale, care se pot încorpora. Modelul de azi, Electrolux EFF90560OX este o hotă ce nu trebuie încorporată, fixându-se direct pe perete, între corpurile de mobilă.

Aceste modele reprezintă un avantaj foarte mare, deoarece nu mai este necesar creearea unui compartiment separat pentru hotă. Totuși și la acest tip, trebuie să ai o aerisire, directă, afară, pentru că este o hotă care necesită evacuarea aerului la exterior.

Un alt avantaj de care se bucură aceste hote de tip semineu, este pe partea de design. Față de modelele convenționale, retractabile sau fixe, acestea au un aspect industrial, ceea ce îți inspiră mai multă încredere în evacuarea aerului viciat. Sunt mult mai puternice decât cele retractabile și au un debit de evacuarea foarte mare. Din punctul meu de vedere, hotele semineu, sunt foarte bune pentru familiile numeroase, unde nevoie pentru a găti este foarte mare. Este perfectă și pentru bucătăriile restaurantelor.

La ce tip de plite se potrivește hota șemineu Electrolux ?

Dacă alegi să cumperi această hotă tip șemineu, recomandarea mea este să cumperi și o plită încorporabilă tot de la Electrolux. Datorită dimensiunilor hotei, care ajunge la 665 x 898 x 500 mm, vei avea posibilitatea de a încorpora o plită mare, de o lățime ce poate ajunge chiar și la 70 cm.

Poți alge o plită cu 5 arzătoare, care de obicei sunt mai mari pe lățime decât cele cu 4 arzătoare. Alegerea între una vitrocearmică sau din inox, stă la atitudinea ta. Ambele sunt compatibile cu această hotă.

  • vezi aici plite cu 5 arzătoare marca Electrolux, compatibile cu hota

La ce înălțime se montează hota șemineu Electrolux EFF9056 ?

Dacă alegi o plită de o lățime maximă de 50 cm, hota se poate monta la o înălțime de 65 cm, față de suprafața plitei. Pentru plitele mai mari, de peste 50 cm lățime, recomand instalarea hotei la 50-55 cm.

Chiar dacă hota are putere mare de absorție, aerul viciat trebuie tras de la o anumită distanță specificaă față de plita. Dacă instalezi hota la înălțimile indicate, nu vei avea probleme dacă trage sau nu, hota șemineu.

Cum se calculeaza capacitatea de absorție în funcție de bucătărie la hotele tip șemineu ?

Orice tip de hotă șemineu, are o capacitate de absorție specifică, care se raportează direct la volumul bucătăriei. Pentru a calcula dacă hota pe care vrei să o cumperi, va face față la volumul de aer din bucătăria ta, vei folosi această formulă simplă de calcul:

  • lungime x latime x inaltime x 10 = cap. de absorție a hote în mc/h

Pentru bucătării mici

De exemplu dacă ai o bucătărie de dimensiunile următoare: 5 m lungime, 2,6 lățime și 2.2 înalțime avem următorul rezultat: 5 x 2,6 x 2.2 x 10 = 286 mc/h – Raportând la această hotă șemineu Electrolux EFF90560OX, pot spune că va face față foarte bine la volumul bucătăriei tale.

Din specificațiile hotei, avem o capacitate de absorție minimă de  256 mc/h, iar valoarea noastră de 286mc/h se încadrează perfect. Cu alte cuvinte, pe cea mai mică treaptă la hotă, tot volumul de aer din bucătărie va fi reciclat în aproximativ 1 oră.

Pentru bucătării mari

Dacă bucătărie ta are spre exemplu: 12 m lungime, 4,6 lătime și 2.4 inaltime, avem următorul rezultat: 1324mc/h . Din specificațiile maxime ale acestei hote, care poate scoate la capacitatea maximă 603 mc/h, pot spune că ea va scoate doar jumate din aerul viciat. Nu este o diferență mare, deoarece la suprafețe atât de mari, este suficient să scoată doar jumătate din aer, fiindcă puterea de tragere de pe suprafața plitei, este foarte mare.

Ce înseamnă hotă șemineu decorativă ?

Un termen foarte de folosit pentru a pune în evidență categoria din care face parte o hotă de tip șemineu. Modelul Electrolux EFF90560OX face parte din această categorie, ceea ce înseamnă că este o hotă care se montează exclusiv pe perete, pentru a decora într-un anumit mod, bucătărie. Mai există și o altă definiție a hotelor decorative, care constă în faptul că, unele modele au aerisire la exterior, altele nu. Modelul acesta de la Electrolux, se poate folosi atât pentru modul cu aerisire, cât și pentru modul închis.

Pentru modul închis, se poate folosi, deoarece are un filtru de carbon care reține și curăță aerul într-un mod plăcut. Dacă alegi acest tip, trebuie să iei în considerare schimbarea filtrului la un anumit interval de timp sau în funcție de cât de des îl folosești.

Cum se montează hota de tip șemineu ?

Hota 90560OX se poate monta fără ajutorul unui specialist în domeniu. Trebuie doar să ții cont de dimensiunea la care trebuie montată față de plită și cam atât. Are un sistem de prindere pe perete ușor folosindu-se de sistemul de cleme speciale pe care le are inclus în pachet.

Fixezi clemele speciale de prindere pe perete, după care atașezi hota pe ele. Este foarte simplu de montat acest model de hotă, deoarece sistemul în sine este foarte eficient. Ai nevoie de o mașină de găurit, pentru a da găuri în perete și de o trusă de chei sau șurubelniță pentru a înfileta capetele șuruburilor.

Dacă nu ai făcută gaura pentru aerisire afară, recomand să foloseși masina de găruit, pentru a da o gaură de diametrul 150 mm. Se pot da mai multe găuri cu un burghiu de minim 6, dupa care îndepărtezi zona cu ajutrul unui ciocan. Ai nevoie de un tub sau racord flexibil, pentru a conecta hota și a duce la exterior aerisirea.

La partea din exterior, trebuie să pui un capac pe țeavă, pentru a evita pătrunderea păsărilor și pentru un aspect plăcut. Poți folosi un capac de plastic, care îl cumperi deodată cu țeava, pe care îl poți găuri în mai multe locuri. Așadar, am flat cum se montează o hotă șemineu. Dacă ai ceva întrebări nu ezita să lași un comment mai jos, iar eu îți voi răspunde. Trecem mai departe la partea de review.

Review hotă șemineu Electrolux EFF90560OX

Construcție

Hota este de dimensiuni destul de mari, iar asta înseamnă că vei avea de o hotă care are o putere de absorție foarte bună. La exterior, hota este din inox, frumos finisat. Ca și calitate, eu pot acord nota 10 pentru construcție și aspect.

Este solidă, bine construită și se fixează excelent pe orice suprafață de perete.

Funcționalitate

Hota poate fi pornită apăsând butonul din stanga, care are inscripționat pe el elementul de pornire. Tot de la acel buton, poți scade treapta de viteză. Lângă el, avem butonul pentru creșterea treptei de vitză. Ambele sunt din plastic bun și au un feedback excelent; se apasă frumos și silențios.

În partea centrală, avem un mic ecran LED, pe care este afișată treapta de viteză. Este un ecran luminos, pe care poți citi rapid și ușor, treapta selectată. În partea dreapă, avem butonul pentru niveluld ezgomot, care se poate reduce, apăsândul. Pentru a aprinde becul LED, apeși butonul din stânga acestuia.

Ceea ce îmi place la acest model, este că are bec de tip LED, care are o putere excelentă și se poate folosi fără probleme și pe timp de noapte, fără becurile din bucătărie.

Putere și consum

Hota EFF9056 are doar un singur motor cu putere mare, care se reflectă în cantitatea de aer pe care o poate evacua. Datorită faptului că are doar un singur motor, hota este foarte silențioasă. Din specificațiile producătorului, reiese că are un nivel al zgomotului de maxim 57 decibeli; asta la folosirea ei, la maximum. În rest, dacă o folosești pe o treapă normală, scoate maxim 40 decibeli. În concluzie, este o hotă foarte silențioasă.

Clasa energetică este B, ceea ce înseamnă că are un consum mic de energie, raportat anual. Nu consumă mai mult decât un bec economic.

Altele

Hota are un filtru de carbon, despre care am scris mai sus ce rol are. Pe partea de funcții speciale, hota Electrolux, are funcția Breez și funcția de detectare vapori. Sunt foarte bune, dar cred că nu le vei folosi, fiindcă trebuie să pornești hota de fiecare dată când o folosești; aceasta este și recomandarea mea, să o folosești ori de câte ori este nevoie.

Preț și disponibilitate hotă Electrolux EFF90560OX

Hota este dinsponibilă la foarte multe magazine online din țară. Recomandarea mea este să o cumperi de la eMAG, fiindcă ai garanția de produs nou și de posibilitatea de returnare, care este foarte simplă.

Cel mai mic preț la hota șemineu Electrolux EFF90560OX este la eMAGverifica pret aici.

Căutânt și pe alte siteuri, observăm că prețul pentru această hotă este ceva mai mare, în peste 90% din oferte. Mai mult, la eMAG poate ai posiblittatea să o prinzi la ofertă, cum este acum. Verifică prețul de mai sus și vezi oferta acutală cu reducere de 14%.

Concluzie

DIn punctul meu de vedere, hota este foarte bună. Adică are o putere mare de absorție, este silențioasă și ușor de instalat/montat. Pentru prețul ei, eu zic că își merită banii. O poți comanda de la eMAG, oricând dorești, folosind linkul de mai sus. Mulțumesc pentru atenție !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *