Review AEG BCE455350M

Unul din cele mai noi cuptoare încorporabile marca AEG este lansat prin intermediul magazinlor online din țară, de unde se poate aciziționa la preț bun. Marca AEG de cuptoare încorporabile este destul de nouă și are doar câteva modele foarte bune de cuptoare, care se remarcă prin funcționalitate premium, calitate excelenteă la interior și exterior, precum și câteva funcții speciale pe care doar aceste cuptoare le au.

Din punctul meu de vedere, AEG a reușit deja să ne atragă pe toți cu produsele lor, datorită faptului că părerile despre cuptoarele AEG până în momentul de față sunt foarte bune, iar clienții sunt mai mult decât mulțumiți de alegerea făcută.

Eu mi-am cumpărat noul model de cuptor încorporabil acum câteva săptămâni și de atunci cred că l-am folosit în fiecare zi, fiindcă este o plăcere să lucrezi cu un aparat atât de bune și care coace excelent. În continuare am să îmi spun părerea mea despre cuptorul încorporabil AEG BCE455350M și te invit să îl citești până la sfârșit.

Review și păreri la cuptorul încorporabil AEG BCE455350M

Față de vechiul meu cuptor încoporabil nici nu se poate face comparație; acesta este foarte frumos finisat, cu materiale premium la exteior, inox și cu o ușă groasă, care mi-a plăcut încă de la prima utilizare. Am remarcat că ușa este aproape rece pe timpul utilizări cuptorului, ceea ce înseamnă că calitatea și grosimea ei este foarte bună.

Ușa are sistem de glisare încet, adică nu se trântește dacă o scapi cumva din mână. Trebuie să ai mare atenție la ușă, deoarece la exterior nu se simte căldura, iar când o deschizi, riști să te arzi cu aburii fierbinți în zona feței. Trebuie avut mare grijă la acest aspect și recomand să deschizi ușa de la o distanță safe. Din câte observ eu cu ochiul liber, ușa are 3 straturi de sticlă; la exterior una groasă, iar la o distanță relativ mare încă două straturi de sticlă.

Cuptor încorporabil AEG cu capacitate mare – 71 litri

Vechiul meu cuptor avea undeva la 55 litri, spațiu în care abia îmi încăpeau 2 tăvi pentru priăjitură. Cu acest model de la AEG pot spune că pot găti 4 tăvi de prăjitură mari și dacă mai vreau, mai pot pune și ceva legume.

Cuptorul are 5 trepte, sertare pe care poți poziționa orice tip de tavă, inclusi cele două ale cutproului + una retractabilă. Mi se pare mai mult decât suficient acest spațiu și pot spune că coace perfect și egal pe orice nivel. Fie că alegi să pui sus o tavă și una jos, rezultatul va fi la fel. Sertarele sunt fabricate din inox gros, care mi se pare a fi de o calitate excelentă. Cuptorul vine echipat cu 2 tăvi simple și una retractabilă, incluse în pachet.

Cuptor având funcția de gătire cu aburi

Față de alte cuptoare care le-am văzut la multe persoane, nici unul nu avea funcția de gătire cu aburi. Acest model de cuptor încorporabil AEG are gătire cu aburi. Dacă vreau să gătesc ceva legume sau carnea să pun la tavă cu abui, doar trebuie apăsat butonul special pentru aburi și cuptorul va introduce jeturi de aburi la începutul programului. Mie mi se pare a fi o chestie foarte bună, deoarece calitatea prepaatelor și gustul crește considerabil de mult, fiindcă totul se păstrează la interior.

Pe lângă acestea, cuptorul are multipe funcții și programe speciale, care sunt de cele mai multe ori utile. Eu îl folsesc și pentru dezghețarea cărnii, pentru ținerea la cald a anumitor preparate când cineva întârzie la masă și funcția de ventilare.

Pentru preparatele din carne, uneori le mai pun pe programul Grill, pentru o rumenire mai puternică la exterior. După funcționare, cuptorul are ventilatoare speciale care sunt super silențioase și care scot aerul cald din cuptor, pentru a putea fi aerisit corespunzător.

Sistem de auto-curățare catalitică – cuptor AEG

Probabil cel mai important aspect al acestu cuptor, este curățarea catalitică, care din ce am testat eu chiar funcționează. După 1 săptămână în care am făcut 5 feluri de prăjituri, interiorul cuptorului s-a murdărit destul de serios și chiar nu aveam chef să îl curăț cu soluții de curățare, fiindcă știam că este foarte greu.

Am decis să activez funcție de auto-curățare a cuptorului AEG BCE455350M și am așteptat. După ce și-a făcut temperatura de 250 grade, am observat cu toată grăsimea, toate stropiturile de la prăjitură au început să se scrugă și să cadă pe tava de jos. În sfârșit am zis, un cuptor la care chiar funcționează curățarea catalitică. Dacă nu știi ce înseamncă catalitică, îți explic simplu și rapid acum: cuptorul urcă la o temepratură foarte mare și totul se curăță singur; arde totul la interior. Uneori poți pune în tavă puțină apă pentru creearea de aburi, dacă este puternic murdărit.

Părerea mea despre cuptorul AEG BCE455350M

După această perioadă în care l-am exploatat la maximum aș putea spune că sunt foarte mulțumit și împăcat de alegerea acestui brand AEG. Cred că pe viitor am să îmi mai cumpăr electrocasnice de la AEG fiindcă calitatea se vede la prima atingere.

Exteriorul este atent finisat, mânerul ușii este din inox, sistemul de deschidere a ușii este lent, butoanele de pe consola centrală sunt de calitate, afișajul este de tip LED simplu și ușor de umblat prin el, iar interiorul este mare, calitativ și foarte util. Calitatea de coacere a cuptorului este foarte bună, coace la fel indiferente de trapta pe care este pus, iar designul este foarte plăcut. L-am încorporat foarte simplu, fără ajutor specializat; este simplu de montat și de pus în funcțiune.

Cuptor incorporabil AEG BCE455350M

 • raport calitate preț foarte bun – review-uri de 5 stele
 • sisteme de control simple de folosit
 • inox anti-amprentă la exterior – calitate foarte bună
 • clasă de eficiență energetică bună A+ putere de 3500W
 • 10 programe speciale pentru gătit
 • ușă de tip rece cu sistem de glisare lent
 • capacitate foarte mare – 71 litri – sertare de calitate inox
 • model fabricat în Germania – calitate de top
 • sistem de ventilare rapidă + ventilare exterioară
 • ramă exterioară din inox – aspect premium
 • gătire cu aburi – destul de rară la cuptoare
 • află prețul oficial aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *