Plite incorporabile cu inductie ieftine si bune – recomandari si ghid

Plite încorporabile cu inducție la prețuri foarte bune și de bună calitate, este o expresie foarte mult căutată pe internet, deoarece fiecare din noi am vrea să cumpăram o plită cu inducție ieftină și bună. Alegerea cele mai bune plite cu inducție presupune cântărirea a mai multor aspecte pe care le are plita, cu avantaje și dezavantaje.

Ghid în alegerea unei plite cu inducție ieftină și bună – ce presupune ?

Cea mai bună decizie în alegerea unei plite ieftine cu inducție și bună, este după ce ai citit un review sau ai auzit despre ea de la un prieten. Pentru asta, m-am dândit să scriu acest articol pentru a te ajuta să alegi cea mai bună plită cu inducție sau mai bine zis, cele mai bune și mai ieftine plite cu inducție disponibile la ora actuală. Am să încep cu câteva modele despre care știu că sunt deja în folosință; adică deja cumpărate de cunoștințele mele. Desigur, o plită încorporabilă cu inducție să fie și ieftină și bună, este destul de greu de găsit; poate chiar unii din voi veți spune că nu este posibil. Eu îți spun că se poate.

Plitele cu inducție sunt la foarte mare căutare, deoarece au un design elegant și sunt de generație nouă. Nu cred că vei alege un aragaz clasic, în defavoarea unei plite cu inducție, dacă tocmai ti-ai renovat apartamentul sau casa. Prețurile pentru plitele cu inducție bune sunt ceva mai ridicate față de plitele din inox, moderne. Cele mai ieftine plite cu inducție pornesc de la 800 Lei și trec bine la peste 1.500 Lei. În funcție de dotări și specificații tehnice, prețul alternează foarte bine.

Cum alegem o plită incorporabilă cu inducție ieftină și bună ?

Ieftin și bun este în fiecare gând atunci când trebuie să cumperi o plită pe inducție. Alegerea unei plite cu inducție ieftină și bună nu este chiar atât de grea, fiindcă pe partea de design ele seamănă foarte bine. Toate plitele cu inducție au suprafața acoperită cu sticlă vitroceramică, au desenate pe ele arzătoarele și butoanele pentru control. Toate plitele cu inducție au afișaj electronic, butoane de tip touch și cam atât.

Singura diferență la ele este calitatea sticlei, modul în care sunt poziționate arzătoarele și modul de încălzire. Plitele cu inducție necesită și vase speciale pentru ea; vezi vasele speciale aici.

Avantajele plitelor cu inducție, este că au un randament foarte bun atunci când vine vorba de a încălzi ceva foarte rapid; desigur, doar cu vasele speciale. Din punctul meu de vedere, sunt cele mai eficiente plite, adică au un consum de energie redus și randament foarte bun.

Un alt avantaj al acestor tipuri de plite, este că nu necesită o întreținere foarte grea. Adică se șterg frumos cu această soluție de curățare și ai scăpat de grijă. Aici recomand să folosești doar soluția menționată de mine, deoarece riști să zgării suprafața de pe ea.

Atenție însă la montarea ei. Ai nevoie de un blat gros, deoarece greutatea acestor plite este mare. Citește mai multe detalii aici despre cum se montează o plită încorporabilă cu inducție.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont, este numărul de zone de gătit pe care le are acest tip de plită. Unele au 3 sau 4 zone. Fiecare după mărimea lor. Pentru a alege cea mai bună plită cu inducție, ieftină și bună, îți recomand modelele cu 5 ani garanție.

Ce probleme pot apărea la plitele cu inducție ?

Cele mai frecvent întălnit probleme care pot apărea la plitele cu inducție sunt fisurarea sticlei din cauza că blatul este prea subțire și dacă vei pune greutăți pe ea, aceasta va ceda la suprafață, iar a doua problemă ce poate apărea este defectarea zone de touch sau a arzătorului în sine. Aici se poate împărți în două, iar procentul de defecțiune ar fi 50-50.

Costurle pentru reparații sunt asigurare de garanție, asta dacă ai ales o plită cu 5 ani garanție. De foarte puține ori s-au defectate aces tip de plite și să nu mai poate fi folosite din nou. Problemele pot apărea fie că este plită simplă, fie că este plită cu inducție; contează cum a fost produsă și cum a fost exploatată.

Problemele la plitele cu inducție pot apărea ca și procent, la fel ca și pentru plitele scumpe, cât și pentru plitele cu inducșie ieftine și bune.

Plite cu inducție ieftine și bune – modele 2017

1. Beko HII64401AT – model cu 5 ani garanție – păreri și scurt review

Din punctul meu de vedere și a prietenilor care au achiziționat această plită, pot spune că este cea mai ieftină și bună plită cu inducție la ora actuală pe care o poți cumpăra. Plita are un preț excelent și o calitate foarte bună. Este una din cele mai cumpărate plite, ceea ce înseamnă că este într-adevăr bună.

Plita are sistem de protecție împotriva copiilor, afișaj de tip led, funcție care detectează dacă ai pus vasul pe plită și sitem automat de oprire, în cazul în care plita știe dacă ai last-o să funcționeze prea mult, iar ea se oprește automat. O grămadă de avantaje folositoare, pe care le oferă acest model de la Beko HII64401AT.

Plita are 4 zone de gătit, cu suprafață vitroceramică rezistentă, ușor de întreținut și unul din cele mai importante aspecte, are o lățime de 60 cm, ceea ce înseamnă că se poate încorpora perfect într-un blat de minim 68 cm. Are o puterea de 2kW la fiecare arzător, ceea ce înseamnă că în maxim 1 minut, vei avea apă colocotită. Consumul acestei plite cu inducție este unul normal, iar aici o pot compara cu 3 becuri economice.

Utilizatorii care au achiziționat această plită, sunt foarte mulțumiți de ea și o recomandă cu încredere. La un singur cumpărător, după un timp de funcționare, i s-au defectat ceva LED-uri, dar din fericire, plita are garanție pe 5 ani, iar defecțiunea s-a produs din cauze interioare.

Cel mai mic preț la plita cu inducție ”ieftină și bună” Beko HII64401 este acesta – vezi preț aici.

2. Electrolux EHH6240ISK – păreri și scurt review

Cea mai căutată plita cu inducție la preț bun și calitate pe măsură. Electrolux este recunoscut ca fiind unul din cei mai buni producători de plite cu inducție, iar asta se reflectă în vânzările lor, care de cele mai multe ori sunt de record.

Plita beneficează de aceleași sisteme pe care le are plita de mai sus, pe care nu trebuie să le mai enumăr. Prețul acesteia este ușor mai mare decât cea de sus, iar asta se vede din punctul de vedere al brandului și a puterii totale. Este o plită cu inducție puternică, care poate fi utilizată la maxim, cu toate zonele pornite, iar randamentul va fi la fel ca și atunci când este folosită doar o zonă. Cu alte cuvinte, este o plită bine gândită, cu putere mare și o eficiență maximă.

Părerea mea despre acest model este că se poate să ai o plită foarte bună, la un preț decent. După cum am menționat mai sus, plitele cu inducție sunt ceva mai scumpe, dar mult mai bune. Utilizatorii care au cumpărat acest tip de plită sunt foarte mulțumiți de ea și o folosesc în continuare fără probleme. Încă nu a u fost semnalat nici o probleme cu acest tip de plite de la Electrolux, ceea ce înseamnă că au fost foarte reușite din punctul de vedere al produceri.

Plita Electrolux EHH6240ISK are un mode special de montare, care îți permite să o montezi fără cea mai mică problemă; adică este construită astfel încă să fie nevoie doar de decuparea blatului și de conectarea la alimentarea cu energie electrică și atât. Este compactă și rezistentă + are o garanție de 5 ani!

Plita 6240, cu inducție are un preț foarte bunvezi prețul aici cu reducere.

2 comments

  1. Buna, eu nu ma pot hotari
    Beko HII64530HT sau Electrolux EHI6340FOK. ELOCTROLUX NU MAI ARE 5 ani garantie. Perere te rog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *