Plita Bosch PPP616B91E din categoria premium

Review plită încorporabilă Bosch PPP616B91E

Plitele încorporabile electrice, pe gaz se împart în două mari categorii; plite încorporabile scumpe și plite încorporabile scumpe sau mai bine zis, din categoria premium. Modelul ales de mine pentru review, Bosch PPP61B91E face parte din categoria premium a plitelor pe gaz, cu aprindere electrică.

Este un model ce a apărut acum câteva luni bune, timp în care s-a făcut remarcată prin păreri pozitive și mulțumiri din partea cumpărătorilor. Dacă și tu ești în căutarea unei plite încorporabile foarte bune, marca Bosch, îți recomand să citești acest review în continuare; nu ai nimic de pierdut ci doar să câștigi informații despre ce și cum trebuie să alegi o plită încorporabilă bună.

Plită încorporabilă din sticlă Bosch

Plite încorporabile se mai împart încă în două categorii mai mici și anume: plite încoporabile din inox și plite încoporabile cu suprafață din sticlă. Nu trebuie confundate cu cele vitroceramice, care sunt fie electrice fie cu inducție.  Acest model de la Bosch face parte din categoria celor cu suprafață din sticlă, dar cu arzătoare normale.

Aceste tipuri de combinații nu numai că sunt mai atrăgătoare ci au și un sticl mai aparte. Motivul pentru care mulți din noi alege o plită, este designul ei; ei bine, la acest model, de combinație sticlă cu arzătoare și grătare, designul este cel mai important. Arată foarte bine combinația de sticlă și grătare din fontă.

Singurul dezavantaj al acerost modele este că trebuie să au puțină atenție mai mare, pentru a nu sparge cu obiecte tari, suprafața din sticlă. Avantajul, este că arată bine și se întreține ușor.

Cum încorporezi o plită pe gaz din sticlă ?

La capitolul încorporare, sau montare plită pe gaz cu suprafață din sticlă, chestia este aceeași ca și în cazul plitelor din inox. Trebuie doar puțină atenție mai mare la zona care se încorporează, deoarece sticla este mai sensibilă.

La partea de montare, recomand să lipești plita cu o bandă specială, adezivă, care uneori vine la pachet cu plita. Dacă nu, o poți cumpăra de aici. Este o bandă de o grosime mică, care se lipește pe ambele părți și poate lipi plita de blat, foarte bine. Ceea ce este important la această bandă, este că se întinde uniform, pe tot conturul plitei; adică nu pui efort local pe suprafața din sticlă.

citește aici cum încorporezi orice tip de plităghid practic

Avantajele plitelor pe gaz cu suprafață din sticlă

Avantajele acestor modele țin strict de avantajul care îl aduce în bucătărie, pe partea de aspect și design. Plitele de acest gen se încoporează la fel de bine ca și cele vitroceramice, adică se îmbină perfect cu blatul și au un aspect deosebit.

Un alt avantaj, ar fi grosimea totală a plitei, care este redusă cu 1-2 cm. Sticla are o grosime mică, iar grătarele din fontă sunt la fel de mari ca și în cazul celor clasice. Oricum, cei 1-2 cm din grosimea stilei, se pot observa bine, deoarece la plitele normale, avem un inxo, care poate ajunge să fie de 3-4 cm grosime.

Ca și avantaje tehnice, pot spune că sticla reflectă mai bine căldura, astfel flacăra ajunge mai bine la zona pe care trebuie să o încălzească; la cele din inox, căldura trece sub plită, într-un anumit procent; fie el mic, fie mai mare.

Dezanvatajul plitelor electrice din sticlă

Singurul dezavantaj pe care îl pot observa eu, este că trebuie să ai atenție la murdărie. Adică orice pată de găsime sau strop, se poate observa mai rapid pe sticlă, decât pe inox. Un dezavantaj mic, dar care trebuie luat în considerare, dacă ești o persoană mai leneșă.

Păreri Bosch PPP616B91E cu 4 arzătoare și aprindere electrică

Am avut ocazia să văd plita la mai multe magazine online, în timp ce căutam cu prietena mea o plită pentru familia ei. Am studiat bine piața offline, mergând prin mai multe magazine de profil, mai exact, la care am găsit plita în stoc și am cumpărat-o în cele din urmă. Am reușit să îi fac doar câteva poze, fix înainte să o cumpăr.

Încă din prima, am observat că plita are un design frumos, pe care îl căutam de mult. Se potrivea perfect cu blatul soacrei mele, care este de culoare negru. Ea își dorea o plită simplă, bună și pe care să o poată folosi mult și bine. Am decis să cumprăm această plită Bosch PPP616B91E, fiindcă îndeplinea toate cerințele.

Așa și a fost. Chiar și acum, după o lună de folosire, mama prietenei mele îmi spune că am făcut o alegere foarte bună, împreună și că este foarte fericită că o are; mai mult, chiar a făcut câteva recomandări la acest model, unor rude de a ei.

Plita are sistem de aprindere electric, cu siguranță modernă, de generație nouă; adică dacă uiți gazul pornit, siguranța în oprește în câteva secunde. Butoanele sunt parcă dintr-un material plastic combinat cu inox, de o foarte bună calitate. Chiar și după o lună de folosire în fiecare zi, pt că este o gospodină pricepută, butoanele sunt ca și noi. Inscripțiile nu se șterg, fiindcă sunt desenate sub sticlă.

Arzătoarele sunt coperite cu un mic disc din fontă, iar la partea de aprindere nu s-au reclamat probleme de nici un tip. Se aprind foarte bine.

Grătarele sunt din fontă grea și solidă. Acoperă o suprafață ok, pe care stabilitatea vaselor este foarte bună. Din acest punct de vedere, pot să îți confirm că orice vas este foarte stabil pe grătare. Calitate este foarte bună.

În concluzie, pot spune că plita este extra bună, are design frumos, funcționalitate perfectă și o calitate foarte bună. Chiar și numele brandului Bosch îți poate spune multe despre acest model. Mai mult, calitatea se vede și în prețul acesteia. Pe o scară de la 1 -10, eu ofer nota 9 pentru acest model. 

Preț și disponibilitate plita Bosch PPP616B91E

După cum am menționat mai sus, calitatea acestui model se reflectă în preț. Dacă vrei o plită încoporabilă bună, de la Bosch, acesta poate fi unul din cele mai bune modele disponibile actual, pe piață. Cel mai bun preț la plita PPP616B91E este la eMAG – cu reducerea de 17%vezi aici oferta.

Restul magazinelor comercializează plita la un preț ceva mai mare, ajungând chiar și la 1.800 Lei. Recomandarea mea, este să verifici prețul de mai sus la eMAG, fiindcă poate o mai prinzi la oferta cu 17% reducere.

Modelul 616B91E este una din cele mai potrivite plite încorporabile care combină sticla și fonta, pe care o poți cumpăra momentan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *