Hota Whirlpool AKR 749 NB – review după 4 luni de folosire

Orice bucătărie nouă, trebuie echipată cu o hotă încoporabilă bună, astfel încât mirosurile de la mâncare să poată fi evacuate cu succes și în totalitate, în exteriorul clădirii. Alegerea unei hote încorporabile este una destul de grea, fiindcă piața este plină de modele, care mai de care, mai speciale.

Desigur, tot ceea ce contează la o hotă încoporabilă, este designul, puterea de absorție și prețul. Acestea 3 cred, că sunt cele mai importante aspecte în alegerea unei hote bune.

Acum câteva luni bune, am decis să îmi cumpăr și eu o hotă telescopică încorporabilă și am fost pus în postura de a căuta cea mai bună hotă telescopică, care să poate fi încorporată în bucătăria mea. După o analiză foarte detaliată, am găsit acest model Whirlpool AKR 749NB. Din ceea ce am citit pe internet, este o hotă foarte populară, bună și care mi-a plăcut din start, la partea de design.

Am ales Whirlpool, deoarece restul aparatelor de bucătărie, sunt tot aceeași marcă.

Review hotă telescopică Whirlpool AKR749NB

Hota este foarte ușor de încorporat, deoarece are zona interioară ceva mai mică decât cea exterioară. Aratî foarte bine încorporată, ceea ce contează foarte mult, deoarece sunt o persoană la care îi place ca îmbinările de la mobilă să fie fixe și liniare. Trebuie doar să ai un meseriaș bun, care se pricepe la mobilă și la încorporabile.

La partea de design, hota arată foarte bine. Este subțire și are un strat fin de vopsea, care dă senzația de produs de calitate.

Este o hotă telescopică, ceea ce însemană că, pentru a porni sistemul de ventilare, trebuie să tragi zona frontală la exterior; desigur, având butoanele pentru treapta dorită, apăsate.

Butoanele sunt 4 la număr, poziționate pe partea dreaptă. Are treaptă simplă, care pornește hota la deschidere și 3 trepe pentru viteze mai mari, pe care le poți selecta în funcție de nevoile tale.

Pe partea de filtru, hota AKR749 are o placă de aluminiu perforată, care îți face treaba foarte bine. Puterea de absorție la acest model este de 336mc/h; bine, cifrele acestea sunt în cazul în care poziționezi hota la distanța standard. Eu am montat ceva mai sus hota, deoarece sunt o persoană mai înaltă.

Ca și randament, eu zic că hota face treabă bună și trage aerul foarte bine. În procente, pot spune că scoate 85% din mirosuri; un procent bun zic eu, la ce putere are motorul și la cât de silențioasă este.

Da, este mai mult decât acceptabilă, la partea de zgomot. Totuși, cred că din montaj, îmi vibrează ceva metal, pe marginea ei. O să repar, curând problema.

De obicei, eu folosesc hota pe prima treapă, adică pe treapta simplă, care conform producătorului are o capacitate de absorție de 136mc/h. Eu aproximez la ceea ce am eu, că scoate undeva la 100mc/h. Perfectă pentru o bucătărie unde se gătește de 4 ori pe zi.

Whirlpool AKR 749 mai are și două becuri pentru iluminat, suficient de puternice, pentru a găti strict doar cu ele aprinse, fără a fi nevoie de lumina din bucutărie. Becurile sunt incluse în produs.

Filtrul din aluminiu, se poate îndepărta foarte ușor și se poate curăța rapid la baie. Are 2 straturi de filtre, care culisează unul peste celălalt. Sistemul de glisare este ok, silențios și foarte util.

Eun sunt foarte mulțumit de această hotă telescopică și ți-o recomand cu încredere, dacă crezi că îți place designul și accepți prețul ei.

Preț hotă Whilpool AKR749NB la eMAG

eMAG este magazinul cu cea mai variată gamă de produse din categoria hote telescopice, încorporabile. La ei, am găsit acest model foarte bun, despre care am doar cuvinte de laudă.

Cel mai mic preț sau cel mai bun preț la ora actuală, este la eMAG; acesta costă – vezi pret, cu reducere 39%.

Dacă nu îți ajung banii și de această hotă, pe care trebuie să o ai, eMAG îți pune la dispozițe un sistem de rate fixe, foarte ușor de accesat, pe care îl recomand.

Concluzie

Hota telescopică AKR749 este un model care m-a servit timp de 4 luni, în diverse condiții. Trage foarte bine aerul dacă este poziționată corect, este silențioasă și este de o calitate bună. Se poate folosi foarte ușor, datorită sistemului de glisare telescopic și per ansamblu, are raport preț/eficiență, foarte bun.

Pentru a comanda această hotă, poți folosi orice link de afiliere din acest articol !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *