Cuptor incorporabil Whirlpool AKP 745 IX review si pareri

Whirlpool aduce o gamă completă de electrocasnice pentru bucatărie în România, iar aici se poate aminti și cuptorul încorporabil Whirlpool AKP 745 IX. Producatorul a ales să aducă o gamă largă de cuptoare încorporabile de toate clasele și pentru toate buzunarele, deoarece majoritatea dintre noi am schimbat deja cuptorul clasic în bucatărie și l-am înlocuit cu unul de acest tip sau urmează să o facem. Acest model AKP 745IX face parte din clasa medie spre bună a cuptoarelor, deoarece el se remarcă atat prin funcțiile speciale cât și prin designul său frumos. Un alt factor care îl face să fie din clasa cuptoarelor bune, este însuși prețul, care trece ușor de 1.110 Lei la eMAG. În continuare să trecem la partea de review pentru acest AKP 745 de la Whirlpool și să vedem dacă într-adevăr merită să achiziționam acest model

Ce caracteristici are cuptorul AKP 745 IX ?

Încă de la început, trebuie să știi că avem de a face cu un cuptor încorporabil având o capacitate de 65 litri. În tot acest spațiu din interior, vei putea așeza cu ușurință 4 tăvi pe cele 4 niveluri fixe. Cuptorul vine cu o tavă emailată de bună calitate, care se poate ajeza pe sistemul de glisare sau direct pe oricare nivel, după preferință. Pe lângă tavă, cuptorul mai are o tavă de tip grill, pe care poți așeza diferite vase de bucătărie.  Ambele se pot așeza pe sistemul de glisare, asigurând astfel, o manevrabilitate ridicată atunci când mai trebuie să adaugi ceva la preparat, sau pur și simplu atunci cand dorești să îl scoți din cuptor. Din punctul meu de vedere, cei 65 litri, din care aproximativ 60 sunt utilizabili, cuptorul Whirlpool AKP 745 este suficient de mare pentru o familie de 4-5 persoane.

Interiorul acestui cuptor 745IX este foarte ușor de întreținut, asta datorită faptului că are funcția de autocurațare hidrolitică și un sistem de tip Smart Clean. Desigur, cuptorul nu o sa se curețe singur 100% niciodată, deoarece momentan nu este posibil așa ceva. Acest tip de autocurațare, te ajută foarte mult și îți ușurează munca deoarece duce cuptorul la o temperatură foarte ridicată, iar mizeria ce se depune pe pereții interiori, este mai ușor de curațat. Pentru o curațare perfectă, recomand utilizarea unor detergenți prietenoși cu mediul, dar și cu tabla din interiorul acestuia.

Partea de multifuncționalitate a acestui cuptor Whrilpool, ține de cele 8 programe de gătit, special concepute pentru a asigura o gătire excelentă. În cele 8 programe vei găsi cum să gătești o pizza corespunzător, cum să gatești carnea de pui/porc/alt animal și desigur, păine și preparate dulci. Din punctul meu de vedere, cele 8 programe sunt mai mult ca suficiente pentru orice preparat; desigur, datorită butoanelor de reglare a temepraturii și a duratei, vei putea găti liniștit orice tip de preparat, chiar dacă nu se află pe lista celor 8 programe predefinite.

Câteva funcții speciale

Whirlpool AKP 745 IX are în dotare iluminare interioară, sistem de convecție pentru aerul fierbinte și funcția de decongelare. Acestea 3 definesc cuptorul ca fiind unul bine echipat, care știe să facă aproape tot din ceea ce ai nveoie pentru casă și care îți asigură o funcționalitate și durabilitate foarte bună. De exemplu, eu folosesc cuptorul încorporabil Whirlpool aproape în fiecare zi, iar luminarea și funcția de, decongelare la fiecare 2 zile și totul merge perfect. Poate pentru unii din voi vi se par că sunt pâine funcții speciale, dar ceea ce contează cel mai mult la ele, este să le folosești în fiecare zi și să îți fie utile; degeaba îți cumperi un cuptor cu 30 de funcții speciale, dacă nu le folosești; dai banii în vânt pentru ceea ce nu îți este necesar. Mai puțin și mai folositor.

Aspect fizic AKP 745 IX

Cuptorul Whirlpool 745IX adoptă un design simplu, care se pretează pentru orice tip de bucătărie, în orice combinație de culori și design. Poate fi asortat foarte ușor cu o plită metalică sau cu un frigider de aceeași culoare. La exteriorul acestuia, avem două butoane rotunde, retractabile, fabricate dintr-un material plastic, de bună rezistentă la căldură. Butoanele glisează ușor spre exterior, la o simplă atingere. Pe partea centrală, avem un mic display, unde avem afișat în stand-by, timpul, iar în utilizare, diferite setări pe care le dai acestuia. Îți arată programul selectat, timpul și temperatura. Se poate seta ca acesta să pornească doar după un anumit interval de timp, funcție care este foarte bine venită atunci când aștepți musafiri și esti plecat de acasă. 

Ca și materiale folosite, avem o sticlă fumurie la exterior, groasă, în două straturi pentru a păstra suprafața exterioară, la o temperatură medie; un panou metalic la partea de deasupra și un mâner din plastic solid, pentru rabatare ușii. Ușa are sistem de glisare silențios și fin, ușor de manevrat; întreținiera ei se poate face cu o simplă cârpă, care îndepărtează ușor urmele de grăsime de pe suprafața ei.

Merită să cumperi cuptorul Whirlpool AKP 745 IX?

Eu spun că acest model adoptă un design minimalist, potrivit pentru bucatăriile simple, dar multifuncționale și pentru cei care aleg un cuptor bun, de calitate superioară, cu funcții utile și la un preț bun. Mai adăugă și clasa energetica A, care înseamnă un consum redus de energie, ceea ce înseamnă mai multi bani pentru cumpăraturi. Cu alte cuvinte, un cuptor cu adevarat util, care arată bine și face treabă bună.

Prețuri si disponibilitate pentru Whirlpool AKP 745 IX

Prețul acestui model fluctuează destul de bine pe piața locală, deoarece are parte de foarte multe reduceri, din partea unor magazine online. Spre exemplu, la eMAG are ofertă foarte bună dacă este cumpărat împreună cu plita încorporabilă Whirlpool iXelium Estetica Ambient GMA 6422 IXL, ceea ce înseamnă că tot pachetul de cuptor + plită, costă 1.959 Lei.

Tot de la eMAG ai parte de livrare gratuită la acest model. După ce ai comandat acest model, mai trebuie să ții seamă că acst cuptor, trebuie alimentat doar de la o priză cu pământare. Nu se recomanda folosirea altui tip de priză, deoarece cuptorul are o putere de 0.58kW. Desigur, mai trebuie să ții cont de dimensiunile acestuia, care sunt 59.5 x 59.5 x 56.4, iar locul unde urmează să fie instalat, trebuie să depășească cu 2-5 cm dimensiunile lui.  Cuptorul mai poate fi achiziționat de la Flanco, unde are prețul de 1.199 Lei, cu o reducere de 17%.  Prețul fără reducere, ajunge undeva la 1.450 Lei. Ca și recomandare din partea mea, poți alege pachetul de mai sus, ce include și plita încorporabilă, iar prețul este unul foarte bun; oferta la eMAG, este limitată!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *