Cuptor incorporabil Whirlpool AKP 742 IX – Review si pareri

Cuptorul încorporabil Whirlpool AKP 742 este unul din cele mai cumpărate electrocasnice din țară. Totul se datorează faptului că acest model de cuptor face parte din categoria celor accesibile și care îți oferă destul de multe opțiuni pentru acest preț. Poate ai citit deja multe review-uri și păreri despre acest cuptor și încă nu te-au convis că este o alegere foarte bună. Pentru asta, în acest articol am să îți dau câteva ideii care te voi face să cumperi acest cuptor încorporabil AKP 742IX.whil 742

Despre Whirlpool AKP 742

Pentru început, trebui să știi că este vorba despre un cuptor încorporabil de marca Whirlpool, care până în momentul de față este una din cele mai bune mărci pe plan internațional, în special la această categorie de încorporabile. Chiar dacă are un preț accesibil, acesta se remarcă prin calitate, funcționalitate și durabilitate excelentă în timp. Mai departe, trebie să știi că este un cuptor electric, mulifuncțional, cu o capacitate de 65 litri, care se încadrează în clasa mijlocie, luând în calcul capacitatea sa. Nu ai nevoie de un cuptor mai mare de 65 litri, dacă nu ai o familie numeroasă sau nu gătești foarte des la cuptor. De exemplu, pentru 3-4 membri, este excelent.

Calitate și interior

La partea de calitate am de adăugat următoarele cuvinte: și eu am un cuptor încoporabil Whirlpool și vă pot spune că are doar piese de bună calitate. Sticla este groasă, rezistentă, nu reține prea multe amprente și per total, cuptorul este foarte bine închegat. Ușa se închide silențios, cu sistem inteligent de închidere, iar la interior avem o suprafață metalică rezistentă la temperaturi înalte. Din păcate, cuptorul nu beneficează de curățare interioară catalitică sau de alt gen. Oricum, după 2-3 utilizări, eu recomand curățarea interiorului cu o lavetă moale și fără detergenți abrazivi. Singurul mod de curățare de care beneficează cuptorul, este Smart Clean, despre care ai citit mai sus.

Tot la interirolul cuptorului Whirlpool 742IX avem două tăvi de coacere, una glisantă și alta doar pe suport și un sertat special pentru gril. Tăvile sunt acoperite cu un start ce nu se lipește de alimente, iar grătarul este fabricat din inox. La interior ai suficient spațiu pentru orice tip de preparate, pe care dorești să le introduci în cuptor.

Funcții speciale

Cuptorul Whirlpool AKP 742 vine echipat cu 8 funcții speciale pentru diferite preparate. Cu alte cuvinte, dacă dorești să faci o pizza, ai program special pentru ea; sau dacă dorești să coci o prăjitură, ai program special pentru ea. Pe lângă acestea avem funcția Turbo Grill, care îți poate fi de folos atunci când dorești să prepari ceva foarte repede și șă nu o arzi!

Afișaj

La acest capitol, cuptorul Whirlpool 742 are două butoane rotative fizice, cel din stânga te ajută la selectarea unuia din cele 8 programe, iar cel din dreapta la selectarea temperaturii.  În zona centrală avem un mic ecran LCD, de unde se poate citi temperatura, ora exactă și funcția aleasă. Desigur, se poate seta și pe timer, în funcție de preferințele fiecăruia.

Toată partea din față, ce include butoanele cu ecranul, este din inox, ceea ce înseamnă că se poate curăța foarte ușor și se întreține cu un minimum de efort. Butoanele rotative sunt precise, au un feedback excelent, iar inscripțiile de pe lângă este par să fie puțin în adâncime; adică nu se șterg.

Mai amintim la acest model de Whirlpool 742, clasa energetică A, care îl încadrează undeva la mijlocul listei; adică nu o să ai parte de un consum mare de energie, la 2-3 utilizări pe săptămână. Dacă tot veni vorba de curent, îți recomand să nu îl conectezi la o priză fără pământare!

În concluzie, Whirlpool AKP 742 IX este un cuptor ce poate satisface cerințele unei famili medii, care are câteva funcții cheie pentru gătire și cel mai important, este la un preț foarte bun. Cuptorul poate fi cumpărat de la eMAG la prețul de 899 Lei, sau la pachet cu o plită încorporabilă, la prețul de 1.499 Lei. Eu recomand a doua variantă, deoarece este vorba despre o plită Whirlpool, din inox și cu aprindere electrică. Poți comanda orice variantă folosind orice link de afiliere din acest articol !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *