Cuptor incorporabil Electrolux EOA3450AOX

Primul cuptor incorporabil despre care voi scrie un review este modelul de la Electrolux, EOA345A. Am ales acest model de cuptor deoarece este unul dintre cele mai accesibile cuptoare incorporabile la ora actuala, atat în țară cât și la nivel internațional. Electrolux este deja un brand bine cunoscut pe piața noastră, iar la categoria de incorporabile, aceștia au produse atât high-end cât și la clasa medie sau accesibilă. În acest caz se află și modelul de față.  Printre altele, un alt motiv pentru care am decis să scriu despre acest model, este că majoritatea persoanelor care l-au achiziționat, au scris pe anumite site-uri, doar cuvinte bune! Mai mult, este un model bine căutat, deaorece are preț bun și oferă aproape tot ce ai nevoie de la un cuptor clasic.cuptor

Alegere modelului de cuptor incorporabil este întotdeauna una grea și de durată. Vei căuta o grămadă de încorporabile și vei citit sute de articole despre ele, iar în cele din urmă vei alege unul care îți place. Electrolux EOA3450AOX poate fi una din alegerile bune pe care le poți face dacă esti în căutarea unui incorporabil bun. Modelul se vinde foarte bine la marile magazine din țară, pe care deja cred că le știti și dvs. Am trecut recent pe la mai multe magazin din oraș și am găsit acest model la mai toate magazinele, fapt care ma dus cu gândul că, este întradevăr un cuptor bun, la un preț corect și chiar arată bine. (mult mai bine decât în poze) Acum să trecem puțin în revistă tot ceea ce ne-ar putea interesa despre acest Electrolux 3450AOX.

La exterior; materiale și aspecte principale

De la început trebuie să știm că avem de a face cu un cuptor incorporabil electric, având o clasă energetica A și un body solid din inox. Acum mai toate cuptoarele sunt fabricate din inox, de înaltă calitate care s-a dovedit a fi cel mai bun material pentru cuptoare. Trecând mai departe, observăm că avem în față un cuptor simplu, cu două butoane rotative amplasate pe lateral și 3 butoane centrale pentru selectarea anumitor programe. Deasupra acestor butoane avem un afișaj LED, care ne oferă informații despre starea și parametri de funcționare al acestuia. Am trecut cu mâna peste aceste butoane și vă pot spune că sunt din plastic, cele rotative par să fie solide, iar la cele simple, avem un feedback foarte bun și sunt foarte ușor de folosit. Ba mai mult, am găsit poziționarea lor ca fiind una intuitivă, gândită astfel încăt să poți selecta programul dorit, foarte lejer. Inscripțiile de deasupra acestor butoane sunt puțin prea expuse la ”ștergere”, dar dacă ai grijă de el, nu vor dispărea prea curând. Undeva peste 2-3 la o utilizare intensivă și curățare excesivă, se vor șterge.

Pe partea de ușă, avem o sticlă fumurie, graosă, perfect plană, în două straturi, prin care poți observa foarte lejer starea alimentelor pe care le-ai introdus în el. Ușa se deschide acționând mânerul din plastic, acoperit cu un strat ce încearcă să imite metalul, care sincer mi-e mi-a plăcut foarte mult. Are sistem de glisare bun, cu două trepte și cu o rezistență numai bună pentru dechiderea/închiderea ei repetată. Sistemul pus de Electrolux pe această ușă silențioasă se numește Velvet Closing – în două cuvinte, încet și silențios.electrolux 3450aox

La interior; grilaje și functii speciale

Trecând mai departe la partea de interior, observăm în partea centrală un ventilator mare, care este responsabil de cum și unde vor ajunge curenții de aer cald. Ventilatorul este foarte silențios, deci nu trebuie să îți faci griji în privința zgomotului. La capitolul grilaje, avem 5 ”sertare” unde poți poziționa grilajul detasabil după preferință. Amintim becul pentru iluminare interioară și două funcții speciale pe care le avem la acest model de cuptor incorporabil Electrolux EOA3450AOX și anume: încălzirea superioară și încălzirea inferioară. Cu alte cuvinte, poți seta ca zona de sus să fie mai caldă, dacă vrei o curstă mai puternică la partea de sus, sau invers. O chestie foarte practică, care ajută foarte mult la partea de coacere sau la fripturi.

Tot la interior amintim faptul că avem o suprafața cu ”autocurățare catalitică”, ceea ce înseamnă ușurință la curățare și păstrarea unui mediu igienic. Această funcție sau cum dorești să îi zici, se găsește pe majoritatea cuptoarelor încorporabile. Sincer să fiu, de la cuptorul meu încorporabil, pot să vă spun că se curăță foarte ușor interiorul cuptorului. Desigur, trebuie avut puțină grijă să nu îl murdărim des și puternic.

Programe

Electrolux 3450EOA vine echipat cu un afișaj LED, de care am vorbit mai sus. De pe acesta și de pe butoanele speciale, poți alege 8 moduri de coacere sau încălzire, după preferința ta. Ceea ce este puțin mai special la acest model de cuptor, este faptul că poți găti două tipuri de alimente în același timp, datorită programelor speciale și a zonelor inferioare și superioare. Programele sunt făcut pentru fiecare tip de coacere, intuitive și precise.

Puncte pozitive

  • volum de coacere 75 litri
  • afișaj LED, butoane fizice
  • sticlă cu două straturi
  • sistem de ventilare inteligent
  • suprafața din inox
  • silențios, încălzește uniform

Puncte negative

  • fără ștecher la livrare
  • doar clasa energetică A

În concluzie, pot să spun că acest model de cuptor marca Electrolux se ridică la așteptările oricărei gospodine sau oricărei persoane care gătește mult la cuptor. Se poate încorpora foarte ușor, este la un preț foarte accesibil și arată foarte bine pe orice mobilă de bucătărie. Momentan acesta este la reducere la eMAG, unde coboră la prețul de 1.263 Lei. Îl poți comanda accesând orice link de afiliere din acest articol ! Îți mulțumesc pentru atenție ! (la eMAG ai transport gratuit la tine acasă și cel mai mic preț)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *