Cuptoare electrice mici cu convectie – recomandari si cele mai bune modele

De această dată am să fac o mică excepție de la cuptoarele încoporaible și am să trec la o parte, de cuptoare neglijate de mine și anume cuptoare electrice mici. Mai mult, am ales partea de cuptoare electrice mici cu convecție, fiindcă ele sunt la mare căutare datorită faptului că nu mai gătești cu acele microunde, ci acum gătești sănătos, cu acest sistem simplu de convecție.

Ce înseamnă cuptor electric cu convecție ?

Acest tip de încălzire sau acest sistem de încălzire numit convecție, face referire la faptul că în cuptor, va circula un aer cald, pe toată suprafața acestuia, rezultând astfel o coacere uniformă. Acest curent de aer cald, are o viteză foarte mică, ceea ce permite căldurii să își facă efectul mult mai rapid și mai bine.

Este un sistem foarte des întălnit la cuptoarele încoporabile, care se numesc cuptoare încoporabile cu convecție, dar de care beneficează doar anumite modele. Este un nou mod de a găti, mult mai sănătos și care are rezultatele mult dorite; o crusă bună și un interior plin de savoare. Acest tip de convecție, a fost introdus recent și pe cutoarele electrice mici, care de preferat sunt pentru cei care gătesc sănătos.

Cum aleg un cuptor electric cu convecție mic și bun ?

Numărul de modele disponibile pe piața noastră este destul de limitată, cuptoarele cu microunde fiind cele mai populare. În timp, o să ne dăm seama că acestea sunt mult mai sănătoase și o să alegem un cuptor electric cu convecție mic. Alegerea este destul de simplă, fiindcă toate cuptoarele electrice cu convecție fac aproximativ același lucru și au aproximativ aceleași specificații. Singurele diferențe sunt pe partea de brand și putere.

Puterea acestora este unul din elementele care le diferențează. Cel mai bun modele de cuptoare cu convecție au în general 1.500W, cu mici excepții cele cu 1.800W. Recomandarea mea este să alegi unul cu 1.500W, fiindcă au un consum mai mic de energie. Toată chestia cu convecție se bazează pe această putere electrică; desigur, cu cât acesta este mai mare, cu atât preparatul o să fie mai finalizat mai rapid. Oricum, pentru a nu consuma foarte mult, recomand cele cu o putere mică.

Pe partea de brand, recomandarea mea este să alegi un cuptor electric mic cu convecție de la următarele branduri:

Pe lângă acestea, avem capacitatea cuptorului, care este aproximativ egală; undeva la 30 litri sunt suficienți pentru orice tip de preaparat.

Care sunt avantajele cuptoarelor cu convecție electrice mici ?

  • au o durabilitate mare în timp
  • calitatea per total este foarte bună
  • pot ajunge la temperaturi mari; de exemplu au grill
  • sunt fabricate să reziste la temperaturi foarte mari
  • gătesc prin convecție
  • gătesc mai natural

Care sunt dezavantajele acestora ?

  • au un consum mediu de energie electrică
  • designul lor este unul industrial
  • nu sunt incorporabile

Recomandările mele în materie de cele mai bune cuptoare electrice cu convecție mici sunt următorele:

1. Cuptor Electric Star-Light CEC-4218

Acesta se remarcă prin cei 1800W, pe care îi poți folosi liniștit cu funcția grill, la maxim. Ba mai mult, este cel mai cumpărat cuptor electric cu convecție, iar asta spune multe. Părerile cumpărătorilor despre acesta sunt foarte bune și totți sunt mulțumiți de alegerea făcută. Are un design simplu, cu 3 butoane solide, de la care poți selecta diversele opțiuni ale acestuia. Cuptorul are un preț excelent la eMAG – află prețul aici.

2. Cuptor Electric Star-Light CER-4818

Este unul din cele mai mari cuptoare electric cu convecție, raportat la capacitatea lui. Are 48 litri volum în care poți introduce chiar și două preparate în același timp. Față de modelul de mai sus, acesta are și funcția de rotisor, foarte utilă pentru cei care doresc să gătească un pui sau ceva la rotisor, cu acest tip de convecție. Cuptorul are 4 trepte de putere, ceea ce înseamnă că poate fi și puteric și economic în același timp. Prețul este unul din cele mai bune puncte al acestui model, el fiind disponibil la eMAG la acest preț.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *