Cum se monteaza un cuptor cu microunde incorporabil ?

Despre cum se montează un cuptor cu microunde încoporabil și care sun pașii necesari pentru a încorpora acest electrcasnic, am să îți vorbesc în acest articol, pe care m-am gândit să îl scriu în ideea că ți-ar fi de folos dacă vei fi pus sau deja ești în situația în care trebuie să îți încorporezi cuptorul.

Acum câteva zile mi-am cumpărat și eu un cuptor cu microunde încorporabil fix ca și acesta. Aveam nevoie de unul fiindcă cuptorul electric clasic pe care îl am încorporat, este destul de mare, iar pentru ceea ce am eu nevoie în fiecare zi, cred că este mai util un cuptor cu microunde încorporabil. Am nevoie de a încălzi ceva rapid și cu un consum de energie mic. Desigur și cuptorul electric încălzește aproape la fel de repede ce și cel cu microunde, doar că o face cu un consum mai mare de energie electrică.

Așadar, cumptorul fiind deja livrat la mine acasa trebuie montat. Am să trec peste partea în care ar trebuii să îți povestec cum mi-am montat eu cuptorul, deoarece ar putea deveni plictisitoare pentru tine și am să îți dau pe scurt cele mai importante indicatii care apara la montarea unui cuptor cu microunde încorporabil.

Montarea unui cuptor cu microunde cuprinde următorii pași:

  1. Trebuie să decupezi partea de mobilă de deasupra cuptorului electric sau de sub acesta. Decuparea o poți face folosind acest fierăstrău. După ce ai decupat partea frontală, trecem la următorul pas.
  2. Trebuie să asiguri o zona prin care trece cablul de alimetare al acestuia. Pentru asta, poți folosi această mașină de găurit. Recomandarea mea este să dai câteva gărui mici iar după aceea să le decupezi frumos cu fierăstrăul electric.
  3. După ce ai asigurat cablul, trebuie să asiguri stabilitatea pe lateralele dulapului, a cuptorului cu mcrounde. Există două vaiante aici: una să pui o tablie de pal între cele două cuptoare sau să lași spațiu liber între ele. Aici decizia îți aparție. Dacă nu pui pal între ele, îți recomand să fixezi cuptorul pe două șipci mici pe care la motnezi lateral, pe care să sprijine cuptorul.
  4. În cazul în care alegi varianta cu pal între ele, acesta se poate fixa cu 4 cleme de tip L, fixate sub acesta și prinse cu holșuruburi de pal.
  5. După ce ai asigurat că cuptorul este stabil în locul lui, trebuie să refaci zona tăiată, prin căntuire. Mergi la un alteriel specializat și îți căntuiește partea exterioară/ușa care ai taiat-o.
  6. Înainte de a fixa cuptorul pentru a rămâne fix, trebuie să verifici dacă acesta funcționează corespunzător.
  7. Foarte important, este să folosești o sursă de energie electrică cu pământare su cu o rezistență foarte bună. Dacă știi că priza este de slabă calitate și vrei să conectezi ambele electrocasnice împreună, te sfătuiesc să nu o faci. Mai bine tragi cablul în altă parte sau chemi un instalator să îți facă o priză bună. Poți să încerci acest tip de priză.

Dacă ai respectat și ai ținut cont de tot ceea ce am spus mai sus, cred că vei putea încorpora un cuptor cu microunde fără nici cea mai mică problemă. Toată operațiunea necesită să ai la îndemână sculele electrice menționate mai sus, un pic de îndemânare și puțină imaginație. 

Poți monta cuptorul și în altă zonă, nu unde am menționat eu. La fel, dacă dorești să îl încorporezi în alt copr, decât cel al cuptorului electric, procedezi la fel. Decupezi, fixezi, verifici și ești gata. De cele mai multe ori, cel mai bine este să montezi cuptorul cu microunde deasupra sau sub cuptorul electric, deoarece montare este mult mai ușoar, dintr-un singur motiv: ambele au aceeași lățime, deci nu trebui să mai modifici nimic în plus.

Dacă alegi montarea la ambele în același corp, rezultatul pe partea de design este mult mai frumos și mai plăcut. Totodată, utilizarea cuptorului de la o înălțime mai mare, este mult mai facilă decât să fie ascuns sub nu știu ce corp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *