Cum se întreține o plită încoporabilă? cele mai bune solutii

Daca ai cumpărat deja o plită încorporabilă sau nu, eu am să îți spun cum se întreține și cu ce se poate întreține pentru a rezista cu bine în timp și pentru a-și păstra frumusețea. Există două mari tipuri de plite încorporabile, pentru care trebuie să ne îngrijim. Pentru plitele din inox, există o anumită metodă de întreținere, iar pentru plietele vitroceramice, există un alt mod de a le întreține.

Cum se curăță plitele încorporabile ?

Imediat după ce încorporăm plita, trebuie să o curățim de eventualele murdării care pot apărea în timpul montării. Pentru aceasta, eu recomand o soluție lichidă, de preferat un spray pulverizant, prietenos cu ele. Pentru plitele din inox, recomand acest spray, iar pentru plitele vitroceramice recomand acest spray.

Există soluții și chituri de curățirea plitelor, speciale pentru feicare marcă de produs. De exemplu, pentru plitele Electrolux, recomandarea din partea producătorului este acest kit. Kit-ul este special pentru plitele vitroceramice, care include o raceltă ți o lavetă fină, precum și 2 soluții speciale pentru îndepărtarea grăsimilor și a murdăriei în general. Kit-ul are instrucțiuni clare de folosire, pe care recomand să le urmezi cu atenție.

Există polish pentru plitele vitrocearmice

Pentru plitele vitroceramice Pyarmis, avem o soluție simplă dar eficientă, care se poate folosi și pentru alte piese de bucătărie, cum ar fi o chiuvetă. Deci, pentru plitele Pyarmis, eu recomand această soluție de întreținere și curățare, deoarece este foarte bună. Mai mult, acestă soluție speciale, are și rol de polish, în cazul suprafețelor puternic zgăriate, la plitele vitroceramice.

Cum se degresează o plită vitroceramică/sticlă ?

Plitele vitrocearmice sau din sticlă, sunt foarte predispuse la murdărirea lor cu diverse substanțe grosiere. Urmele de pe degete râmăne foarte rapid pe ele, iar în timp ele adună un strat neplăcut de grăsime. Pentru îndepărtarea grăsimilor sau degresarea plitelor din sticlă, există această soluție specială. Cel mai important aspect pe care îl are această soluție, este că nu zgărie deloc suprafața plitei. Din părerile utilizatorilor, soluția este foarte bună iar eu o recomand să o cumperi în același timp cu plita.

Soluția este bună atât pentru plitele vitroceramice electrice, cât și pentru cele cu inducție.

Detergent pentru plitele din inox

Una din cele mai populare soluții pentru curățarea plitelor din inox, a grătarelor și a arzătoarelor, este aceasta. Soluția are 300 ml, suficientă pentru o lună de curățare. Curăță foarte bine grătarele din fontă și le protejează pe cele din email. Nu zgărie suprafața din inox și se pote utiliza cu orice tip de lavetă moale.

Se poate folosi și pentru înteriorul cuptoarelor încorporabile.

La întrebarea cum se întreține sau cum se curăță o plită încorporabilă, am răspuns mai sus. Trebuie doar să îți cumperi soluțiile indicate de mine și mai adaugi puțină bună-voință. Dacă respecți și cureți suprafața plitelor după 1-2 folosiri, vei avea garanția că plita va fi la fel de frumoasă ca și când ai cumpărat-o. Soluțiile de curățare le poți comanda atunci când cumperi plita, sau acum, de pe site-ul eMAG. La fiecare soluție, ai link direct spre ea, pe care îl poți accesa, de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *