Cum aleg cea mai buna hota incorporabilă ?

Alegerea unei hote încorporabile bune, fie pentru apartamentul tău fie pentru casa ta, presupune anumite cunoștințe în domneiu cum ar fi: ce capacitate de aer poate să evacueze o hotă încorporabilă, cum se montează o hotă încorporabilă și cum aleg o hotă bună pentru ceea ce îmi trebuie mie ?

Răspunsul la aceste 3 întrebări am să le spun mai jos, iar acum te invit să le citești și să ții cont de ele, fiindcă alegerea celei mai bune hote, trebuie să îți satisfacă cerințele pe partea de eficiență și pe parte de design. Totuși, trebuie să ținem cont și de funcționalitatea și calitatea hotelor, care foarte recent s-a redus mult, la noile modele ieftine. Mai exact, dacă vrei să cumperi o hotă încorporabilă ieftină, trebuie să te gândești de două ori înainte să dai banii pe ea; posibil să îți iei țeapă.

Așadar, răspunsul la întrebarea cum aleg cea mai bună hotă încorporabilă este aici. Acum câteva luni am fost pus în sitauția de a alege cea mai bună hotă pentru apartamentul meu și am făcut-o. Da, am ales cea mai bună hotă din punctul meu de vedere, pentru ceea ce aveam eu nevoie.

În primul rând aveam nevoie de o hotă care să evacueze 75 mc de aer, din bucătărie. Am ales această hotă de la Whirlpool, AKR 749 NB. În al doilea rând aveam de o hotă de culoare neagră, care să poate fi combinată cu mobila de bucătărie. Am ales acest model, deoarece are un debit de evacuare de 336 mc/h, suficient pentru ce spațiu am eu. Chiar dacă diferența este mare, eu am nevoie de un debit evacuat în câteva minute, iar aceasta face față cu brio.

În al trei-lea rând am ales o hotă retractabilă, deoarece se poate încorpora foarte frumos și elegant, în mobilă. Am decupat fumos mobila și am montat-o la fix. Atunci când o folosesc, trebuie doar să o trag afaă și ea pornește pe viteza stabilită de mine. Are 4 trepte.

Așadar, un aspect foarte important atunci când alegi o hotă încorporabilă, este să ții cont de cum se poate folosi, ce putere de evacuare are într-un timp scurt și cât de elegantă este.

Cum aleg o hotă încorporabilă pentru apartament mare sau mic ?

Pentru apartamentele mari, recomandarea mea este să alegi o hotă de putere medie, care să poate evacua un debit suficient de aer, în genul a minim 400 mc/h. Aici poți alege hote retractabile încorporabile sau hote decorative, parțial încorporabile. Pentru apartamentele mic, recomandearea mea este să alegi o hotă de genul în care am ales și eu, ca și aceasta.

Funcție de producător, poți alege orice hotă pentru apartament ce depășește 450 Lei, iar pentru apartamente mici, poți alege una până la 350 -400 Lei. Aici ai selecția de hote pentru apartamente mari și hote încorporabile pentru apartamente mici.

Cum aleg o hotă încorporabilă pentru casa ?

La acest capitol trebuie să fim puțini mai atenți. Aici putem discuta de bucătării care depășesc și 200 mp ca suprafață, unde o hotă trebuie să facă față foarte bine. Pentru casă, prețurile pentru hote încorporabile sau decorative este mult mai mare, datorită acestui aspect important; trebuie să evacueze un debit de aer mai mare, să fie mai silențioase, deoarece au mai multe ventilatoare și să fie cât mai compacte.

Recomandarea mea la hote încorporabile pentru casă, sunt aceste modele selecționate de mine. După cum vei putea observa, dimensiunile acestora sunt mai mari, iar puterea de evacuare de aerului depășește 600mc/h. Desigur, trebuie să avem grijă ce tip de hotă alegem aici, fiindcă aceste pot fi uneori zgomotoase. Pentru asta, îți recomand hote ce trec de 1.000 Lei.

Făcând o mică concluzie, o hotă încorporabilă trebuie să reziste mult timp, să fie silențioasă, să aibă o putere de evacuare mare și să aibe un design elegant și compatibil cu mobila.  Mai jos, m-am gândit să îți fac o listă cu cele mai bune hote încoporabile pe care le poți cumpăra funcție de ceea ce pot ele:

Ca și idee, îți recomand să verifici fiecare link din acest articol, deoarece fiecare te duce spre un model de hotă. Desigur, avantajul cel maire, este că poți găsi plita la o reducere foarte bună. Îți mulțumesc de alegere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *